Sezon się zaczyna, kosztują 1000 euro za kilogram. Polacy po nich deptają, zamiast zbierać

Sezon się zaczyna, kosztują 1000 euro za kg. Polacy po nich deptają, zamiast zbierać. 

 

Pędy chmielu osiągają zawrotne ceny. W Holandii czy Indiach zapłacić trzeba blisko 1000 euro za kilogram, co czyni je jednymi z najdroższych warzyw na świecie. W Polsce przysmak ten rośnie dziko – najczęściej w zagajnikach i na skrajach lasów. Jeszcze młode pędy są soczyste i chrupiące, będą świetnie komponowały się w sałatkach. Te już nieco bardziej dojrzałe przypominają w smaku szparagi i również znajdą swoje zastosowanie w kuchni.

Cały artykuł 

aktualnosci

Najbliższe terminy

Brak wydarzeń

Prace malarskie studentów AK III ROK

Zaliczenie z Technik Graficznych

Targi pracy 2018

Vw logoWOAK1