7 marca (wtorek) 2017, godz. 10:00
Nowy Tomyśl, Hotel Hi-Fi, ul. Paproć 84
Organizatorzy:
- Polski Związek Producentów Szparaga
- Katedra Warzywnictwa UP w Poznaniu
- Starostwo Nowotomyskie
Informacja w Katedrze Warzywnictwa:
- mgr Anna Zaworska: zaworska [at] up.poznan.pl; tel. 61 846 6345; 508 689 680
- prof. dr hab. Mikołaj Knaflewski: miknaf [at] up.poznan.pl
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji i prosimy o poinformowanie o niej znajomych
Program konferencji na nowej stronie: www.szparag.org.pl
- 10:00-10:15 Otwarcie
- 10:15-10:45 Michał Trzęsowski - Sytuacja ekonomiczna produkcji szparaga w Polsce
- 10:45-11:15 Jamie Petchell (Anglia) Uprawa szparaga zielonego
- Przerwa do 11:45
- 11:45-12:15 Aloys & Arne Rosen (Niemcy) Odmiany szparaga w Europie
- 12:15-12:35 Włodzimierz Janusiewicz - Środki do ochrony szparaga przed chorobami i chwastami
- 12:35-13:05 Bernhard Brückner (Niemcy) - Posprzętne traktowanie wypustek szparaga
- Obiad do 14:30
- 14:30-15:00 Herbert Cebulla (Niemcy) - Sortowanie szparaga – najnowocześniejsze rozwiązania
- 15:00-15:30 Włodzimierz Krzesiński - Optymalizacja plonowania szparaga
- Przerwa do 16:00
- 16:00-16:30 Wenjing Chen (Chiny) - Produkcja szparaga w Chinach i jej wpływ na sytuację w Europie
- 16:30-17:00 Mikołaj Knaflewski 50 lat w produkcji i badaniach nad szparagiem w Polsce
- Do 18:00 dyskusja i zamknięcie konferencji
Koszt udziału w Konferencji wynosi 100 zł, w tym obiad i materiały
REKLAMY
Wystąpienie reklamowe w czasie konferencji 5-15 min: 1000 do 4000 zł
Reklama w materiałach konferencyjnych: cała strona 800 zł, ½ strony 500 zł, ¼ strony 300zł;
Stolik, baner: 300 zł
Istnieje możliwość zamieszczenie kolorowej ulotki A4 dostarczonej przez firmę reklamującą – 300 zł/strona - reklamy do wydrukowania (format *pdf, *jpg, *bmp) prosimy przesłać na adres zaworska [at] up.poznan.pl do 31 stycznia 2017
W imieniu Komitetu Organizacyjnego:
Prof. dr hab. Mikołaj Knaflewski
Mgr inż. Marian Jakobsze