Plan studiów stacjonarnych I STOPNIA, kierunek ogrodnictwo od roku 2020/2021
Plan studiów stacjonarnych pierwszego stopnia - kierunek ogrodnictwo
(obowiązuje od roku akademickiego 2021/2022)
Nazwa modułu/przedmiotu |
Liczba ECTS |
Liczba godzin |
Forma zakoń-czenia2 |
Typ grupy ćw |
Jednostka realizująca |
||||||
Łącznie (4+5+6+7+8) |
zajęcia dydaktyczne |
inne z udziałem nauczyciela |
praca własna studenta |
||||||||
wykł |
ćw1 |
inne |
|||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|
Semestr 1 |
|||||||||||
1. Ekologia |
2 |
50 |
15 |
15 (8T) |
0 |
2 |
18 |
Z* |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|
2. Chemia ogólna z elementami chemii analitycznej |
6 |
150 |
20 |
40L |
0 |
6 |
84 |
E* |
GL |
Katedra Chemii |
|
3. Ekonomia |
2 |
50 |
15 |
15 |
0 |
2 |
18 |
E* |
GI |
Katedra Ekonomii |
|
4. Technologie informacyjne |
2 |
54 |
10 |
20 |
0 |
4 |
20 |
Z* |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|
5. Wiedza społeczna |
3 |
76 |
40 |
0 |
0 |
4 |
32 |
Z* |
Moduł ogólnouczelniany WE |
||
6. Wychowanie fizyczne |
0 |
30 |
0 |
30 |
0 |
0 |
0 |
P |
GL |
Centrum Kultury Fizycznej |
|
7. Kształtowanie terenów zieleni |
3 |
75 |
25 |
20 (3P) |
0 |
3 |
27 |
Z* |
GL |
Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu + Katedra Botaniki |
|
8. Fizyka dla ogrodników/Fizyka w inżynierii ogrodniczej |
3 |
75 |
10 |
15L |
0 |
3 |
47 |
Z* |
GL |
Katedra Fizyki i Biofizyki |
|
9. Przedmiot do wyboru 13 |
3 |
75 |
15 |
15 |
0 |
2 |
43 |
Z* |
|||
10. Przedmiot do wyboru 2 |
3 |
75 |
15 |
15 |
0 |
2 |
43 |
Z* |
|||
łącznie |
27 |
710 |
165 |
185 |
0 |
28 |
332 |
||||
Semestr 2 |
|||||||||||
1. Botanika |
7 |
175 |
30 |
45L |
0 |
6 |
94 |
E* |
GL |
Katedra Botaniki |
|
2. Biochemia |
4 |
100 |
20 |
20L |
0 |
4 |
56 |
E* |
GL |
Katedra Biochemii i Biotechnologii |
|
3. Dendrologia |
5 |
125 |
25 |
30 (5T) |
0 |
4 |
66 |
E* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|
4. Gleby i podłoża ogrodnicze |
3 |
75 |
15 |
30 (20L,10T) |
0 |
2 |
28 |
E* |
GL |
Katedra Żywienia Roślin |
|
5. Język obcy |
2 |
50 |
0 |
24 |
0 |
2 |
24 |
Z |
GI |
Studium Języków Obcych |
|
6. Wychowanie fizyczne |
0 |
30 |
0 |
30 |
0 |
0 |
0 |
P |
GL |
Centrum Kultury Fizycznej |
|
7. Praktyka zawodowa I |
3 |
90 |
0 |
0 |
0 |
14 |
76 |
P |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
||
8. Grupa przedmiotów społeczno-humanistycznych do wyboru |
2 (1+1) |
54 |
40 |
0 |
0 |
4 |
10 |
Z* |
Moduł ogólnouczelniany WE |
|||
9. Przedmiot do wyboru 1 |
3 |
75 |
15 |
20 |
0 |
2 |
38 |
Z* |
||||
10. Przedmiot do wyboru 2 |
3 |
75 |
15 (5) |
20 (30) |
0 |
2 |
38 |
Z* |
||||
łącznie |
32 |
849 |
160 |
219 |
0 |
40 |
430 |
|||||
Semestr 3 |
||||||||||||
1. Fizjologia roślin |
6 |
150 |
30 |
45L |
0 |
8 |
67 |
E* |
GL |
Katedra Fizjologii Roślin |
||
2. Genetyka i hodowla roślin |
4 |
100 |
15 |
30L |
0 |
3 |
52 |
E* |
GL |
Katedra Genetyki i Hodowli Roślin |
||
3. Uprawa roli i żywienie roślin |
5 |
125 |
25 |
40L |
0 |
5 |
55 |
E* |
GL |
Katedra Żywienia Roślin |
||
4. Nasiennictwo |
4 |
100 |
30 |
20 (15L) |
0 |
4 |
46 |
E* |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
||
5. Technologie uprawy warzyw w polu |
3 |
75 |
15 |
30 (3P) |
0 |
3 |
27 |
E* |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
||
6. Język obcy |
2 |
50 |
0 |
26 |
0 |
2 |
22 |
Z |
GI |
Studium Języków Obcych |
||
7. Przedmiot do wyboru 1 |
3 |
75 |
15 (0) |
30 (45) |
0 |
2 |
28 |
Z* |
||||
8. Przedmiot do wyboru 2 |
3 |
75 |
15 (0) |
30 (45) |
0 |
2 |
28 |
Z* |
||||
łącznie |
30 |
750 |
145 |
251 |
0 |
29 |
325 |
|||||
Semestr 4 |
||||||||||||
1. Entomologia ogrodnicza |
5 |
125 |
15 |
45L |
0 |
5 |
60 |
E* |
GL |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
||
2. Fitopatologia ogrodnicza |
4 |
100 |
15 |
45L |
0 |
3 |
37 |
E* |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
||
3. Szkółkarstwo |
3 |
75 |
30 |
20 |
0 |
2 |
23 |
E* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
||
4. Technologie uprawy warzyw pod osłonami |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
6 |
24 |
E* |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
||
5. Mechanizacja ogrodnictwa |
3 |
75 |
10 |
35 |
0 |
4 |
26 |
E* |
GI |
Katedra Inżynierii Biosystemów |
||
6. Doświadczalnictwo w ogrodnictwie |
3 |
75 |
15 |
20 |
0 |
6 |
34 |
E* |
GI |
Katedra Metod Matematycznych i Statystycznych |
||
7. Rośliny zielarskie |
2 |
50 |
20 |
10 |
0 |
2 |
18 |
Z* |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
||
8. Język obcy |
2 |
50 |
0 |
26 |
0 |
2 |
22 |
Z |
GI |
Studium Języków Obcych |
||
9. Przedmiot do wyboru 1 |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z* |
||||
łącznie |
28 |
700 |
135 |
261 |
0 |
32 |
272 |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|
Semestr 5 |
|||||||||||
1. Ochrona środowiska w ogrodnictwie |
2 |
50 |
15 |
15 (6T) |
0 |
2 |
18 |
Z* |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|
2. Inżynieria ogrodnicza |
3 |
75 |
15 |
30 (10T, 3P) |
0 |
5 |
25 |
Z* |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|
3. Uprawa roślin ozdobnych |
3 |
75 |
30 |
15 |
0 |
3 |
27 |
Z* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|
4. Pomologia i ogólna uprawa roślin sadowniczych |
3 |
75 |
30 |
15 |
0 |
3 |
27 |
E* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|
5. Metody ochrony roślin |
2 |
50 |
10 |
20 (5T) |
0 |
2 |
18 |
E* |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|
6. Uprawa grzybów jadalnych |
2 |
50 |
20 |
10 (6L) |
0 |
2 |
18 |
Z* |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|
7. Ekonomika produkcji ogrodniczej |
2 |
50 |
10 |
20 |
0 |
2 |
18 |
E* |
GI |
Katedra Prawa i Organizacji Przedsiębiorstw w Agrobiznesie |
|
8. Język obcy |
2 |
60 |
0 |
24 |
0 |
3 |
33 |
E* |
GI |
Studium Języków Obcych |
|
9. Przedmiot do wyboru 1 |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
10. Przedmiot do wyboru 2 |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
11. Przedmiot do wyboru 3 |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
12. Przedmiot do wyboru 4 |
3 |
75 |
15 (0) |
30 (45) |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
łącznie |
31 |
785 |
190 |
269 |
0 |
30 |
296 |
||||
Semestr 6 |
|||||||||||
1. Rośliny ozdobne pod osłonami i w gruncie |
3 |
75 |
15 |
30 (4P) |
0 |
3 |
27 |
E* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|
2. Szczegółowa uprawa roślin sadowniczych |
3 |
75 |
15 |
30 (10P) |
0 |
3 |
27 |
E* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|
3. Zarządzanie i marketing w ogrodnictwie |
2 |
50 |
10 |
20 |
0 |
2 |
18 |
E* |
GI |
Katedra Prawa i Organizacji Przedsiębiorstw w Agrobiznesie |
|
4. Seminarium inżynierskie |
1 |
25 |
0 |
10 |
0 |
1 |
14 |
Z |
GL |
Katedry WROiB |
|
5. Przedmiot do wyboru 1 |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
6. Przedmiot do wyboru 2 |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
7. Przedmiot do wyboru 3 |
3 |
75 |
15 (5) |
30 (40) |
0 |
2 |
28 |
Z* |
|||
8. Praktyka zawodowa II |
13 |
390 |
0 |
0 |
0 |
70 |
320 |
E* |
|||
łącznie |
31 |
840 |
85 |
180 |
0 |
85 |
490 |
||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|
Semestr 7 |
|||||||||||
1. Biotechnologia roślin |
3 |
75 |
20 |
20L |
0 |
3 |
32 |
Z* |
GL |
Katedra Fizjologii Roślin |
|
2. Ogrodnictwo w mieście |
3 |
75 |
15 |
30 (20L, 4P, 6T) |
0 |
3 |
27 |
Z* |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa; Katedra Warzywnictwa |
|
3. Seminarium inżynierskie |
3 |
75 |
0 |
35 |
0 |
5 |
35 |
Z* |
GL |
Katedry WROiB |
|
4. Praca inżynierska |
8 |
200 |
0 |
0 |
0 |
50 |
150 |
P |
Opiekun pracy |
||
5. Pracownia dyplomowa |
7 |
180 |
0 |
0 |
0 |
20 |
160 |
P |
Kierownik grupy inżynierskiej |
||
6. Przedmiot do wyboru 1 |
3 |
75 |
15 |
20 |
0 |
2 |
38 |
Z* |
|||
7. Przedmiot do wyboru 2 |
3 |
75 |
15 |
20 |
0 |
2 |
38 |
Z* |
|||
8. Przedmiot do wyboru 3 |
3 |
75 |
15 |
20 |
0 |
2 |
38 |
Z* |
|||
łącznie |
33 |
830 |
80 |
145 |
0 |
87 |
518 |
||||
razem na studiach |
212 |
5464 |
895 - 9604 |
1575 - 15104 |
0 |
331 |
2663 |
||||
* -przedmioty stanowiące podstawę do obliczenia średniej ocen
1ćwiczenia o charakterze: L –laboratoryjnym, P– projektowym, T-terenowym
2 E – egzamin, Z – zaliczenie z oceną, P – potwierdzenie udziału
3 przedmioty do wyboru podane są w oddzielnej tabeli, poniżej
4w zależności od wybranych przedmiotów
Przedmioty do wyboru
Plan studiów stacjonarnych pierwszego stopnia - kierunek ogrodnictwo (obowiązuje od roku akademickiego 2021/2022)
Przedmiot do wyboru |
Liczba ECTS |
Liczba godzin |
Forma zakoń-czenia2 |
Typ grupy ćw |
Jednostka realizująca |
|||||||
Łącznie (4+5+6+7+8) |
zajęcia dydaktyczne |
inne z udziałem nauczyciela |
praca własna studenta |
|||||||||
wykł |
ćw1 |
inne1 |
||||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
||
Semestr 1 (wybór 2 przedmiotów) |
||||||||||||
1. Agrometeorologia |
3 |
75 |
15 |
15 |
0 |
2 |
43 |
Z |
GI |
Katedra Budownictwa i Geoinżynierii |
||
2. Allelopatia roślin |
3 |
75 |
15 |
15L |
0 |
2 |
43 |
Z |
GL |
Katedra Fizjologii Roślin |
||
3. Amatorska uprawa grzybów w domu i ogrodzie |
3 |
75 |
15 |
15L |
0 |
2 |
43 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
||
4. Dziko rosnące rośliny jadalne i trujące |
3 |
75 |
15 |
15 (10T) |
0 |
2 |
43 |
Z |
GI |
Katedra Botaniki |
||
5. Mikroorganizmy w uprawach ogrodniczych |
3 |
75 |
15 |
15 |
0 |
2 |
43 |
Z |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
||
6. Nasiona w życiu człowieka |
3 |
75 |
15 |
15 (5L, 10T) |
0 |
2 |
43 |
Z |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
||
7. Owoce tropikalne i subtropikalne w uprawie i konsumpcji |
3 |
75 |
15 |
15 (2T) |
0 |
2 |
43 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
||
Semestr 2 (wybór 2 przedmiotów) |
||||||||||||
1. Fauna w ogrodzie |
3 |
75 |
15 |
20 (5T) |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|||
2. Praktyczny monitoring fitofagów |
3 |
75 |
5 |
30T |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa + Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|||
3. Rekreacja i turystyka w środowisku przyrodniczym |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu |
|||
4. Rośliny w kulturze i sztuce |
3 |
75 |
15 |
20 (10T) |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Botaniki |
|||
5. Warzywne ogrody wertykalne w miastach |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|||
6. Woda w ogrodzie |
3 |
75 |
15 |
20 (2T) |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Botaniki + Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu |
|||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
||
Semestr 3 (wybór 2 przedmiotów) |
||||||||||||
1. AutoCad w ogrodnictwie |
3 |
75 |
0 |
45 |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
||
2. Inwentaryzacje i opinie dendrologiczne |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
||
3. Kształtowanie środowiska glebowego |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Żywienia Roślin |
||
4. Nutraceutyki w produktach ogrodniczych |
3 |
75 |
15 |
30 (6T) |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa + Katedra Warzywnictwa |
||
5. Owady pożyteczne |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
||
6. Techniki graficzne |
3 |
75 |
0 |
45 |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu |
||
7. Trawy, paprocie i rośliny wodne |
3 |
75 |
15 |
30 |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
||
Semestr 4 (wybór 1 przedmiotu) |
||||||||||||
1. Fitoremediacja |
3 |
75 |
15 |
30L |
0 |
2 |
28 |
Z |
GL |
Katedra Fizjologii Roślin |
||
2. Nowe trendy w sektorze nasiennym |
3 |
75 |
15 |
30L |
0 |
2 |
28 |
Z |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
||
3. Stosowanie nawozów i biostymulatorów w produkcji ogrodniczej |
3 |
75 |
15 |
30L |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Żywienia Roślin |
||
4. Waloryzacja przyrodnicza |
3 |
75 |
15 |
30 (15T) |
0 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
||
Semestr 5 (wybór 4 przedmiotów) |
||||||||||||
1. Choroby przenoszone z nasionami |
3 |
75 |
15 |
30L |
2 |
28 |
Z |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
|||
2. Integrowana ochrona roślin przed szkodnikami |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|||
3. Kształtowanie środowiska wodnego |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu |
|||
4. Obce i inwazyjne gatunki zwierząt |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|||
5. Ozdobne rośliny cebulowe |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
6. Rośliny ozdobne uprawiane w pojemnikach |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
7. Rośliny w niekorzystnych warunkach środowiska |
3 |
75 |
15 |
30L |
2 |
28 |
Z |
GL |
Katedra Fizjologii Roślin |
|||
8. Szczegółowe rozmnażanie roślin drzewiastych |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
||
9. Szkodniki przechowywanych produktów pochodzenia organicznego |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|||
10. Szkodniki roślin w przestrzeni zurbanizowanej |
3 |
75 |
15 |
30 (6T) |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|||
11. Uprawa i pielęgnacja drzew i krzewów ozdobnych |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
12. Warzywa mniej znane |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|||
13. Vectorworks w ogrodnictwie |
3 |
75 |
0 |
45 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu |
|||
Semestr 6 (wybór 3 przedmiotów) |
||||||||||||
1. Automatyzacja w ogrodnictwie |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|||
2. Biologia i zwalczanie chwastów |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|||
3. Biologiczne podstawy plonowania |
3 |
75 |
15 |
30L |
2 |
28 |
Z |
GL |
Katedra Fizjologii Roślin |
|||
4. Choroby roślin zielarskich i grzybów uprawnych |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GL |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
|||
5. Drzewa i krzewy w terenach zieleni oraz otoczeniu człowieka |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
6. Integrowana ochrona roślin przed chorobami |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
|||
7. Kwiaciarstwo w praktyce |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
8. Kwiaty do ozdoby, leczenia i konsumpcji |
3 |
75 |
15 |
30 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
9. Projektowanie ogrodów |
3 |
75 |
5 |
40 |
2 |
28 |
Z |
GI |
Katedra Terenów Zieleni i Architektury Krajobrazu |
|||
Semestr 7 (wybór 3 przedmiotów) |
||||||||||||
1. Gatunki sadownicze o nowym znaczeniu gospodarczym |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
2. Hortiterapia - nowe trendy w ogrodnictwie |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa + Katedra Warzywnictwa |
|||
3. Nowatorskie technologie w sadownictwie |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
4. Ochrona roślin w gospodarstwach ekologicznych |
3 |
75 |
15 |
20 (5T) |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Entomologii i Ochrony Środowiska |
|
5. Prawodawstwo w ogrodnictwie |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Prawa i Organizacji Przedsiębiorstw w Biznesie |
|
6. Projektowanie systemów nawadniania w ogrodnictwie |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|
7. Rośliny i grzyby o działaniu prozdrowotnym |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Warzywnictwa |
|
8. Rośliny inwazyjne a ogrodnictwo |
3 |
75 |
15 |
20T |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Botaniki + Katedra Roślin Ozdobnych, Dendrologii i Sadownictwa |
|
9. Rynek środków ochrony roślin |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
|
10. Zarządzanie przedsiębiorstwem nasiennym |
3 |
75 |
15 |
20 |
2 |
38 |
Z |
GI |
Katedra Fitopatologii i Nasiennictwa |
1Ćwiczenia o charakterze: L –laboratoryjnym, P– projektowym, T-terenowym
2Z – zaliczenie z oceną
Plan studiów stacjonarnych II STOPNIA, kierunek ogrodnictwo od roku 2020/2021